Ra-exterieur
Ra-exterieur

Ra-exterieur
Paul Derrez
Ra-interieur
Ra-interieur

FINAL PARADE
hedendaagse sieraden logoIn december 2019 was de laatste expositie te zien in Galerie Ra.
Deze website wordt sinds de sluiting van Galerie Ra niet meer geactualiseerd en wordt in de lucht gehouden door hedendaagsesieraden.nl
. . .

Galerie Ra is gespecialiseerd in eigentijdse sieraden en vessels, maar laat ook regelmatig objecten en andersoortige accessoires of gebruiksvoorwerpen zien.
In de tweemaandelijks wisselende exposities en in de vaste collectie in Ra, maar ook op de jaarlijkse beurzen: Object Rotterdam, Frame in Muenchen en Collect in Londen. De tweemaandelijkse Ra-nieuwsbrief kondigt al deze activiteiten aan en doet er verslag van.

Galerie Ra vertegenwoordigt een internationaal gezelschap van ruim vijftig kunstenaars en vormgevers. Innovatie, kwaliteit en continuïteit vormen de basis voor de selectie.
Kenmerkend voor Ra is het brede spectrum qua benadering, vormgeving en materiaalgebruik. Getoond werk is doorgaans uniek, maar kan ook in oplage of serieel geproduceerd zijn. Iconen uit het verleden blijven verkrijgbaar als Classics of Vintage.

Galerie Ra geeft zelf regelmatig publicaties uit zoals Ra Present in 2011, Radiant in 2006, Lepels in 2002 en Maskerade in 2001. Het boekenaanbod in Ra omvat meer dan honderd titels en is ook via de website te bestellen. Op de beurs Sieraad Amsterdam heeft Ra elk najaar een gespecialiseerde boekenstand.

Galerie Ra werd in 1976 geopend door Paul Derrez, en hij is sindsdien de drijvende kracht die Ra ontwikkelde tot een toonaangevend instituut op sieraadgebied. Hij hecht groot belang aan onderzoek en studie wat heeft geleid tot speciale projecten, thema-exposities en publicaties. Ook geeft hij les, hould lezingen en heeft hij zitting in commissies.