Gésine Hackenberg, <em>Tumbling</em>, broche, 2018, geblazen glas, zilver, remanium
Gésine Hackenberg, Tumbling, broche, 2018, geblazen glas, zilver, remanium

Gésine Hackenberg, <em>Tumbling</em>, broche, 2018, geblazen glas, zilver, remanium
Gésine Hackenberg, <em>Drawing,</em> broche, 2017, zilver, remanium
Katja Turpeinen, <em>Musical Textures,</em> hanger, 2018, acrylaat, zilver
Katja Turpeinen, <em>Musical Textures,</em> hanger, 2018, acrylaat, zilver

Gésine Hackenberg
Falter not fall

Als het leven plotseling wankelt komt nieuwe energie vrij. Deze ervaring inspireerde Gésine Hackenberg tot sieraden waarin ze de beleving van repetitieve cirkelbewegingen onderzoekt.De Tumbling-broches verbeelden de dynamiek van tuimelen en rondtollen. Randen en ringen van subtiel getint glas worden gerangschikt in ruimtelijke ritmes. Het spel van kleurschakeringen lijkt de beweging in ruimte en tijd te versterken. De drager maakt deel uit van het precaire moment tussen kapotvallen of het hervinden van evenwicht.
De Drawing-colliers en -broches willen de dynamiek van beweging vangen in driedimensionale lijntekeningen. Een enkele zwarte lijn van metaal wordt een expressieve geste. Soms wervelt de lijn met de energie van een ronddraaiende pot op een draaischijf. De lijnen komen tot leven als ze gedragen worden.Falter not fall ligt in de lijn van Gésines streven om het alledaagse te veranderen in voorwerpen die symbool kunnen staan voor een persoonlijk levensgevoel.

Katja Turpeinen
Musical Textures 

Muziek is universeel. Het overschrijdt grenzen en de tijd heeft er geen vat op. Muziek gaat voorbij aan de logica en richt zich direct op het hart van onze emotie. Katja Turpeinen studeerde af in januari 2018 aan de HAWK (University of Applied Sciences and Arts) in Hildesheim. In deze sieraadcollectie legt Turpeinen een concrete connectie tussen de twee passies in haar leven: sieraden en muziek – ze is ook DJ. 
Het uitgangspunt van deze collectie speelse, kleurige hangers van acrylglas was een track genaamd Save Me. Ze gebruikte de laser-graveertechniek voor het weergeven van de uiteenlopende patronen die ze vond na het analyseren van de digitaal geproduceerde compositie en het categoriseren van de gegevens volgens de hoekstenen van muziekarrangementen: melodie, harmonie, ritme en bas.