Bogki Min
Bogki Min

Bogki Min
Youngjin Chung
Jimin Kim
Sanghoon Kim

Back to the Future, 4 Zuid Koreaanse kunstenaars:

Jarenlang werden ambacht en technologie bestempeld als elkaars tegenpool: het ambacht was iets uit het verleden en daarmee nostalgisch; technologie was modern en vooruitstrevend. Inmiddels is men echter gaan beseffen dat oude ambachten vernieuwend ingezet kunnen worden, en dat de toepassing van hypermoderne technieken vraagt om een vergelijkbare kennis en beheersing van materie als de uitvoering van een ambacht. Die inzichten hebben wereldwijd geleid tot een herwaardering van het ambacht en inspireren tot interactie tussen oude en nieuwe technieken. Jarenlang werden ambacht en technologie bestempeld als elkaars tegenpool: het ambacht was iets uit het verleden en daarmee nostalgisch; technologie was modern en vooruitstrevend. Inmiddels is men echter gaan beseffen dat oude ambachten vernieuwend ingezet kunnen worden, en dat de toepassing van hypermoderne technieken vraagt om een vergelijkbare kennis en beheersing van materie als de uitvoering van een ambacht. Die inzichten hebben wereldwijd geleid tot een herwaardering van het ambacht en inspireren tot interactie tussen oude en nieuwe technieken. 
In Zuid Korea wordt de samenwerking tussen handwerk en technologie sterk gepromoot en gestimuleerd. De tentoonstelling Back to the Future in South Korea laat werk zien van vier Zuid Koreaanse makers die putten uit oude en nieuwe technieken, en wier werk zich kenmerkt door authenticiteit, identiteit en sensibiliteit: 

Bogki Min maakt complexe sieraden – voornamelijk broches – met technieken als electroforming, rapid prototyping en lasercutting.

Jimin Kim vlecht stroken van Koreaans papier tot driedimensionale volumes die als broche gedragen kunnen worden. Toegevoegde kleuren creëren dynamische patronen en ritme.

Yongjin Chung gebruikt 3D gerelateerde processen als CAD en lasercutting bij het ontwerpen en produceren van vessels uit staal, zoals wijnkoelers. Door tijdens het maakproces ook traditionele metaaltechnieken toe te passen, wordt ambachtelijke kwaliteit en esthetische waarde toegevoegd.

Sanghoon Kim smeedt kommen en vazen uit zilverplaat en voorziet ze van een decoratief reliëf. Het contrast tussen de zachtglanzende witgekookte huid en de hoogglans gebruneerde accenten versterkt hun poëtische schoonheid.